Regimul disociat este unul dintre cele mai populare regimuri de slabire. Regimul disociat se bazeaza pe anumite combinatii de alimente.Astfel putem imparti alimentele in trei categorii. Prima ar fi categoria proteinelor in care intra carnea, branza, ouale, pestele, soia, iaurtul. A doua categorie este cea a alimentelor neutre si avem aici legumele, vegetalele, fructele, semintele, nucile, condimentele, untul si uleiul de masline. Ultima categorie este a glucidelor in care intra hidrocarbonatii: de la pesmet, paine, prajituri, biscuiti, ovaz, paste, cartofi, orez pana la zahar, miere si alti indulcitori.Aceste categorii fiind stabilite trebuie sa tinem cont de cateva reguli de functionare a regimului disociat:
- glucidele nu se vor combina cu proteine sau cu alimente din a doua categorie;
- lasati sa treaca un interval de minim patru ore intre mesele care contin alimente ce nu trenuie combinate;
- nu consumati grasimi, proteine si glucide in exces;
- nu consumati decat cereale integrale si glucide neprocesate si eliminati din dieta toate alimentele rafinate;
Durata regimului poate varia astfel: o saptamana pentru reginul disociat clasic, in care se pot slabi pana la 5 kilograme; 3 zile, in care se pot slabi 2 kilograme sau cateva luni, in cazul in care vrei sa adopti un regim disociat pe termen lung.
Doctorul William Haward Hay a elaborat acest regim disociat in anul 1911, pe premisa ca exista o cauza principala pentru problemele de sanatate: chimicalele daunatoare din organism.
Metoda, conceputa in principal pentru vindecarea anumitor afectiuni, este recomandata si persoanelor in cautarea unei metode de slabire sanatoase. Regimul disociat faciliteaza digestia, stimuleaza metabolismul, confera energie si alunga senzatia de foame.
Un program saptamanal poate fi astfel:
Luni: orez
Marti: carne (alba sau rosie)
Miercuri: fructe proaspete
Joi: peste la gratar
Vineri: legume proaspete
Sambata: oua (sub diferite forme)
Duminica: lactate (lapte, branza, iaurt)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu