luni, 19 octombrie 2009

Fibrele alimentare

Fibrele alimentare sunt substante care se gasesc mai ales in glucide care au indicele glicemic scazut cum ar fi: legume, fructe si cereale in stare neprelucrata.Ele au un rol foarte important in digestie deoarece reduc absorbtia glucidelor mentinand scazut nivelul glicemiei.Fibrele alimentare sunt foarte benefice pentru sanatate.
Fibrele sunt de doua feluri:
- fibre insolubile care permit un tranzit intestinal mai bun fiind recomandate celor care sufera de constipatie.Cele mai importante surse de fibre insolubile sunt Faina integrala, tarata de grau, nucile si unele legume.
- fibre solubile care limiteaza absorbtia digestiva, mai ales a lipidelor, diminuand riscul de ateroscleroza.Fibrele solubile se gasesc in cantitati mari in ovaz, mazare, fasole, mere, citrice, morcovi, orz etc.

Fiinfibrele trebuie consumate in cantitate mare, tinand cont de importanta lor nutritionala si de contributia lor in procesul de slabire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu